Bemiddelen houtverkoop

Uw hout verdient een eerlijke prijs, alleen dat vergt wel kennis en kunde van het verkoopproces. Van Drie Bosbeheer begeleidt het hele proces of helpt u met specifieke onderdelen. Van inschrijvingsmethode tot en met het opstellen van het contract.

Zorgvuldig bosbeheer

Uw hout verdient een eerlijke prijs en uw bos zorgvuldig beheer. Van Drie bosbeheer zorgt dat het hout door een betrouwbare aannemer wordt geoogst en voor een eerlijke prijs wordt verkocht. We begeleiden ook de kapwerkzaamheden zodat het boswerk netjes wordt opgeleverd.

Begeleiden verkoopproces

Bij het verkopen van hout komt veel regel- en papierwerk kijken. Wij begeleiden uw houtverkoop bij:

  1. Inschrijvingsproces met de aannemers
  2. Opstellen van het contract
  3. Afrekening van het geoogste hout
  4. Oplevering van het werk in het terrein

Houttaxatie

U wilt weten wat uw hout waard is? Door een schatting van de houtopbrengst (houttaxatie) en de exploitatiekosten, geven we u inzicht in de waarde op stam per m3 en de exploitatiekosten per m3. We gebruiken hiervoor een digitale boomklem. Hierdoor verloopt de inventarisatie vlot; de gegevens verwerken we in CUBAGE. Ook meten we voor u het gevelde hout om een eerlijke prijs te borgen bij de afrekening.
We volgen bij onze metingen de richtlijnen van de AVIH.

Blessen en taxatie in één werkgang

De houttaxatie kunnen we ook in één werkgang combineren met blessen. Hiervoor wordt een geringe meerprijs berekend, maar spaart een apart terreinbezoek uit. Lees hier meer over het blessen.

Wilt u uw beheer zoveel mogelijk zelf uitvoeren? We geven onder andere training en coaching in opstandsbeoordeling.